prajituri,

Brioşe cu Caramel

miercuri, ianuarie 27, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments

TopicCoffee
Cu un aluat pufos şi o aromă fină, aceste brioşe au fost realizate într-un timp scurt. Conţinând caramel şi ciocolată, îţi sunt puse la încercare papilele gustative, ca la sfârşit să descoperim la baza brioşei un delicios oreo care completează perfect acest joc de arome.

INGREDIENTE PENTRU 12 BRIOŞE:
- 10 caramele cu unt
- 130 g ciocolată cu lapte (eu am folosit ciocolată albă)
- 150 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 6 linguri ulei
- 2 linguri iaurt
- 2 ouă
- 2 linguri rom
- 200 g făina
- 2 linguriţe praf de copt
- 12 biscuiţi oreo (opţional)

MOD DE PREPARARE:
- Se toacă caramelele.
- Se topeşte ciocolata în bain-marie.
- Se bate uleiul cu iaurtul, zahărul, sarea şi zahărul vanilat.
- Se adaugă încet ciocolata topită urmată de ouă şi rom.
- Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi jumate din caramelele tocate.
- Aşezăm biscuiţi în tavă de brioşe şi peste ei se toarnă compoziţia, deasupra se aşează restul de caramele.
- Se coc aproximativ 30 min.






You Might Also Like

0 comentarii: