prajituri,

Prăjitura Kinder Pingui

vineri, ianuarie 22, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments

Retete

O prajitura bine cunoscuta si foarte delicioasa. Reteta acestei prajituri este luata de pe blogul: gourmandine.ro cu puţine modificări.
Ingrediente:
Pentru blat:
10 ouă
200 g zahăr

2 pliculeţe de zahăr vanilat
5 linguri de pesmet (sau gris)
5 linguri de făină
5 linguri de cacao
5 linguri de miere
1 pliculeţ şi jumătate de praf de copt
50 ml lapte
270 ml ulei

Pentru crema:
700 ml frişcă lichidă
1 pliculeţ de gelatină sau 2 pacheţele de întăritor de frişcă (eu am folosit întăritor de frişcă)
3 linguri de lapte condensat
2 linguri de miere
1 fiola esenţa de vanilie

Pentru glazura 1 (din interiorul prăjiturii)
240 g ciocolată
4 linguri ulei
100 ml frişcă lichidă
140 g unt

Pentru glazura 2 (deasupra prăjiturii)
275 g ciocolată
100 ml frişcă lichidă
140 g unt

Mod de preparare:
- Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le punem în castroane diferite.
- Mixam gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până obţinem o cremă densă.
- Peste compoziţia rezultată, adăugăm făina şi praful de copt şi mixăm până se incorporează complet.
- Adăugăm uleiul şi cacaoa şi mixăm bine apoi adăugăm şi laptele, grisul şi mierea, mixăm până se   

omogenizează.
- Mixăm albuşurile până obţinem o spumă tare.
- Amestecăm spumă de albuşuri cu gălbenuşurile până obţinem o compoziţie omogenă.
- Din această compoziţie coacem 2 foi.
- Pentru cremă punem toate ingredientele într-un castron şi mixăm până obţinem o cremă tare.

Pentru glazura 1(din interiorul prăjiturii):
- Punem toate ingredientele la topit pe baie de aburi până obţinem o compoziţie omogenă.
- Se lasa să se răcească la temperatura camerei.

Pentru glazura 2:
- Procedăm ca la prima.
Asamblarea prăjiturii:
- Pe una din foi se pune jumate din cremă şi nivelam bine.
- Peste crema punem glazura 1, la temperatura camerei, nivelam bine şi punem prăjitura la frigider

până se întăreşte glazura.
- Peste glazura întărită întindem restul de cremă.
- Peste crema se răstoarnă a doua foaie, cu hârtia în sus, apăsam uşor cu mâna pe suprafaţa hârtiei 

de copt, apoi îndepărtăm hârtia.
- Peste prăjitura turnam glazura 2, nivelam bine şi dăm prăjitura la frigider câteva ore.
- Prăjitura se taie cel mai bine cu un cuţit încălzit în apă fierbinte.
ReteteReteteReteteReteteReteteRetete


You Might Also Like

0 comentarii: