prajituri,

Reform Tort

marți, ianuarie 19, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments


Este un tort fin şi gustos într-o combinaţie de bezea cu nucă şi cremă de ciocolată, este o reţetă din caietul mamei mele.

Avem nevoie de:
BLAT:
10 albuşuri
300 g zahăr
300 g nuci măcinate
2 linguri făină

CREMA: 
10 gălbenuşuri
180 g zahăr
200 g ciocolată neagră sau cu lapte
300 g unt

Mod de preparare:
- Mixam spumă albuşurile, adăugăm zahărul şi mixam până se formează o spumă tare şi lucioasă.
- Se amestecă nuca cu făină şi o adăugăm uşor în spumă, cu mişcări de jos în sus.
- Din această bezea coacem 6 foi.
- Fiecare foaie se coace până se rumenesc puţin.
- Nu le puneţi una peste alta.
- Mixam gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, punem pe baie de aburi, adăugăm ciocolata şi       amestecaţi până se topeşte şi începe să se îngroaşe.
- După ce crema s-a îngroşat, aşezăm folie alimentară peste ea şi o lăsăm la răcit.
- Când s-a răcit complet se amestecă untul cu cremă.
- Foile se umplu cu cremă, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă.
- Punem tortul la frigider până a doua zi
Retete
Retete

You Might Also Like

0 comentarii: