prajituri,

Prăjitura Africana

miercuri, martie 09, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments


O prăjitură gustoasă care se prepară uşor şi repede. Reţeta o am din caietul cu reţete al mamei iar cine doreşte şi nu are răbdare să prepare crema de vanilie pe bain-marie o poate înlocui cu o budincă de vanilie amestecată cu un pachet de unt (se face o budincă se lasă la răcit iar când s-a răcit se mixează cu un pachet de unt). Tava folosită de mine are dimensiunea 23*33 cm.


Ingrediente blat:
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri apă
  • 6 linguri faină
  • 2 linguriţe de bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • Biscuiţi
  • 200 ml cafea pentru însiropat

Ingrediente cremă:

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 250 g unt
Glazura:

  • 200 g ciocolată



Preparare blat: 

  • Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul pudră.
  • Se adaugă pe rând 4 linguri apă, gălbenuşurile, făina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie şi cele 2 linguri de cacao.
  • Se pune în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor.

Crema:
  • Mixăm ouăle împreună cu zahărul pe bain-marie timp de 20 minute apoi lăsăm la răcit.
  • Când s-a răcit amestecăm cu untul.
  • Peste blat punem jumate din cremă (eu am pus toată crema pe blat), peste cremă punem biscuit însiropaţi cu cafea, apoi punem restul de cremă (şi deasupra de biscuiţi am pus frişcă).
  • Topim ciocolata pe bain-marie, o lăsăm puţin la răcit apoi punem peste cremă şi punem prăjitura la rece.
  • Prăjitura se taie mai uşor cu un cuţit încălzit.




You Might Also Like

0 comentarii: