prajituri,

Prăjitură cu cremă de vanilie şi mascarpone

sâmbătă, mai 07, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments


Reţeta asta am făcut-o de Paşti,este o prăjitură foarte bună cu foi din bezea cu nucă şi două creme delicioase . Tava pe care am folosit-o are dimensiunea 23X33 cm.

Ingrediente:
400 g cremă de ciocolată (nutella, finetti)
Foi:
10 albuşuri,
300 g zahăr pudră,
300 g nuci măcinate,
Crema:
300 ml lapte,
10 gălbenuşuri,
300 g zahăr,
1 plic budincă de vanilie,
2 pachete de unt,
1 esenţă de vanilie,
250 g mascarpone,
2 – 3 linguri cremă de ciocolată

Preparare:
-Albuşurile le mixăm cu zahărul până obţinem o spumă tare,
-Adăugăm nuca măcinată amestecând uşor de jos în sus,
-Compoziţia obţinută o împărţim în 3 părţi egale,
-Foile se coc pe rând aproximativ 10 – 15 minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
-Întindem crema de ciocolată pe fiecare foaie cât încă e caldă.
Crema:
-Mixăm gălbenuşurile cu zahărul, laptele şi praful de budincă,
-Le fierbem pe aburi până se îngroaşă, amestecând din când în când apoi lăsăm la răcit,
-Crema rece o amestecăm cu untul şi esenţa de vanilie,
-Separat mixăm mascarpone cu crema de ciocolată.
Punem pe o foaie jumătate din crema de vanilie peste punem cealaltă foaie peste ea punem crema de mascarpone apoi ultima foaie şi peste ea punem cealaltă jumătate de cremă de vanilie, dăm prăjitura la rece câteva ore.







You Might Also Like

0 comentarii: