prajituri,

Tort ţigănesc

luni, iulie 04, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments

topiccoffee

Un tort foarte bun, este un pic de lucru la el dar se merită, nu ştiu de ce se numeşte aşa, reţeta o am din caietul cu reţete al mamei mele la care am făcut mici modificări, am mai făcut o cremă cu gălbenuşurile rămase de la blatul din mijloc, reţeta era doar cu un singur fel de cremă şi în loc de cacao am pus ciocolată. Am făcut tortul într-o tavă pătrată mai mare pentru că am vrut să iasă foile mai subţiri. Tava pe care am folosit-o are dimensiunile:24x37.

Ingrediente:
Blat:
8 ouă
8 linguri faină
8 linguri zahăr
Bezea:
 5 albuşuri
200 g zahăr
200 g nuci tăiate şi prăjite
1 foaie de napolitană
Crema 1:
 5 ouă întregi
20 linguri zahăr
100 g ciocolată
400 g unt
100 g nucă prăjită şi măcinată
Crema 2:
 5 gălbenuşuri
200 g zahăr
100 g migdale tocate sau fulgi de migdale (sau nucă)
Un pachet unt
Glazura: 
200 g ciocolată

Mod de preparare:
Blat: 
-Se bat ouăle întregi cu zahărul până când compoziţia îşi triplează volumul şi se deschide la culoare,
-Adăugăm făina treptat şi amestecăm uşor de jos în sus,
-Împărţim compoziţia în 2 părţi egale,
-Punem jumate din compoziţie în tavă tapetată cu hârtie de cop,
-Întroducem în cuptorul preîncălzit pentru 25 -30 min, sau până când devine auriu şi se desprinde de pe margini,
-La fel procedăm şi cu cealaltă compoziţie.
Bezea: 
-Se bate foarte bine albuşurile cu zahărul până se obţine o spumă tare,
-Adăugăm nuca tăiată şi prăjită şi amestecăm uşor de jos în sus
-Compoziţia obţinută o întindem pe o foaie de napolitană de mărimea tăvii,
-Punem bezeaua în tavă tapetată cu hârtie de copt şi coacem aproximativ 20-25 min sau până prinde culoare.
Crema 1: 
-Mixăm ouăle împreună cu zahărul până se topeşte,
-Punem crema pe baie de aburi, adăugăm ciocolata ruptă şi se amestecă mereu până se topeşte ciocolată şi începe să se îngroaşă,
-Lăsăm să se răcească apoi adăugăm untul şi mixăm până la omogenizare,
-Adăugăm nuca măcinată şi amestecăm uşor, crema o împărţim în 3 părţii.
Crema 2:
-Mixăm gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte,
-Punem crema pe baie de aburi şi se amestecă mereu până capătă consistenţă unei smântâni mai groase,
-Lăsăm crema să se răcească şi apoi o mixăm cu untul,
-Adăugăm migdalele şi amestecăm.Se împarte crema în 2 părţii.
Glazura: 
-Topim ciocolata la baie de aburi şi lăsăm un pic să se răcească înainte să o întindem.
Montare: 
-Punem pe un blat jumate din crema 2,
-Peste crema 2 punem o parte din crema 1,
-Peste crema 1 punem bezeaua,
-Peste bezea punem cealaltă jumătate din crema 2,
-Peste crema 2 punem o parte din crema 1,
-Peste crema 1 punem celălalt blat,
-Peste blat punem ultima parte din crema 1 şi glazură






You Might Also Like

0 comentarii: