prajituri,

Tort de ciocolată şi Nutella

joi, octombrie 27, 2016 Alina TopicCoffee 0 Comments


Sursă de inspiraţie la acest tort sunt mai multe reţete de pe internet,se prepară foarte uşor, recomand la prepararea blatului să-l împărţiţi în 4 părţi şi a se coace fiecare blat separat şi dacă se foloseşte cafea să fie îndulcită. Am folosit o tavă rotundă de 26 cm.

Ingrediente blat:
240g făină
400g zahăr
85g cacao
2 linguriţe bicarbonat
4 ouă
245g iaurt
235ml ulei
1 ½ linguriţă esenţă de vanilie
235ml apă fiartă sau cafea
Crema:
250g unt
400g Nutella
500g mascarpone
Glazura de ciocolată:
200g ciocolată
150ml frişcă lichidă

Mod de preparare:
- Punem într-un castron mare făina, zahărul, cacaua, bicarbonatul şi le amestecăm bine.
- Separat mixăm ouăle cu iaurtul şi uleiul, apoi adăugăm esenţa de vanilie şi cafeaua sau apă fierbinte.
- Adăugăm apoi amestecul de faină şi amestecăm bine până se omogenizează.
- Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coacem aproximativ 25 min.
- Când se răceşte se taie în 4 foi,
Crema:
- Mixăm untul împreună cu mascarpone şi Nutella până la omogenizare apoi dăm la rece,
Glazura de ciocolată:
- Ciocolata ruptă se amestecă cu frişcă şi se pune la bain marie până se topeşte ciocolata, fără a ajunge la fierbere.
- Luăm de pe foc şi lăsăm să se răcească,
Asamblare tort: 
-crema o împărţim în 3 părţii egale.
- Punem pe primul blat o parte din cremă.
- Peste cremă punem al doilea blat.
- Punem o altă parte din crema.
- Punem al treilea blat şi peste ultima parte de cremă.
- Peste punem ultimul blat şi peste el punem glazura de ciocolată.
Tortul se pune la rece pentru câteva ore sau peste noapte.








You Might Also Like

0 comentarii: