Wishlist de Noiembrie


O nouă listă de dorinţe (wishlit) pentru luna noiembrie cu câteva cărţii care mi-au atras atenţia.

1  Seria Miss peregrine de Ransom Riggs
O insulă misterioasă. Un orfelinat abandonat. O stranie colecţie de fotografii.
O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insulă izolată. Aici descoperă ruinele căminului „pentru copii deosebiţi “al domnişoarei Peregrine. Pe măsură ce Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele părăsite, îşi dă seama că cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-i va încânta pe adulţi, pe tineri şi pe toţi cei care vor să se bucure de o aventură în lumea umbrelor.
 Miss Peregrine. Oraşul pustiu, Vol. 2

3 septembrie 1940 este ziua în care zece copii deosebiţi încearcă să se salveze de o armată de monştri. Miss Peregrine este singura care îi poate ajuta, dar ea este captivă în corpul unei păsări. Extraordinara aventură începută în volumul anterior din seria Miss Peregrine continuă într-o călătorie plină de neprevăzut pentru Jacob Portman şi noii săi prieteni. Fără altă soluţie, copiii pornesc către Londra, oraşul în care s-ar putea afla singură lor salvare, sperând să găsească acolo leacul care să o vindece pe Miss Peregrine. Pe străzile distruse, cu ferestrele clădirilor întunecate ca nişte ochi fără vedere, pericolul pândeşte la fiecare colţ.
Ca un adevărat magician, Ransom Riggs se foloseşte şi de această dată de fotografii vechi, care completează şi pun în valoare fascinantă poveste a copiilor deosebiţi.
 Miss Peregrine 3 - Biblioteca Sufletelor
Un băiat cu puteri extraordinare. O armată de monştri nimicitori. O bătălie magistrală pentru viitorul deosebiţilor
Copiii deosebiţi aflaţi în grija lui Miss Peregrine îşi ţin fanii cu sufletul la gură până în ultimul moment. După două volume năucitoare, Ransom Riggs aduce în cea de-a treia parte a îndrăgitei serii, Biblioteca Sufletelor, deznodământul mult aşteptat. Jacob descoperă, în sfârşit, care este rolul său în lumea deosebiţilor, pe măsură ce abilităţile lui devin din ce în ce mai sofisticate. Alături de Emma şi Addison MacHenry, cel mai deosebit câine vorbitor, Jacob sare din prezent în trecut, dintr-o buclă în alta, pentru a-şi salva prietenii captivi într-o fortăreaţă în care strigoii ticluiesc cele mai diabolice planuri. Astfel, cei trei eroi ajung de pe străzile Londrei moderne în labirinticul Pogonul dracului, o mahala uitată de lume a Angliei victoriene. Aici se va decide, odată pentru totdeauna, soarta lumii deosebiţilor, într-o luptă pe viaţă şi pe moarte împotriva strigoilor şi a sufletelor-pustii.
2  Niciodată înduplecate de Alexandra Bracken
Al doilea volum al trilogiei Minţi primejdioase
În al doilea volum al seriei, Ruby îşi foloseşte capacităţile paranormale pentru a conduce misiuni periculoase şi pentru a pătrunde în mintea duşmanilor săi.
Dar atunci când îi este încredinţat un secret exploziv, Ruby trebuie să pornească în cea mai periculoasă misiune de până acum, de al cărei succes depinde nu doar viaţa ei, ci a tuturor copiilor din Liga şi din lagărele de pretutindeni din America.
Luptând cu propriile temeri şi limite, Ruby va face orice pentru a-i proteja pe oamenii pe care-i iubeşte. Dar dacă să câştige războiul înseamnă să se piardă pe sine?
3  Arhivista Wasp de Nicole Kornher-Stace

Sarcina lui Wasp e simplă. Să vâneze stafii. Şi în fiecare an trebuie să lupte ca să rămână Arhivista. Singură şi disperată, face o înţelegere cu stafia unui supersoldat. Va merge cu el în lumea lui subpământeană pentru a căuta stafia demult pierdută a partenerei sale, iar în schimb va afla mai multe decât orice Arhivistă dinaintea ei despre lumea lui preapocaliptica. Şi sunt multe lucruri de ştiut. În definitiv, Arhivistele sunt însemnate dinainte de naştere, menite să facă munca sacră a unei zeiţe. Sunt alese. Sunt speciale. Sau cel puţin aşa li se spune de patru sute de ani.
Arhivista Wasp se teme că nu ea este cea aleasă, că nu va supravieţui călătoriei în lumea subpământeană, că viaţa violenţa de care a scăpat era poate mai bună decât locul spre care se îndreaptă.
Dar nu există decât o singură modalitate de a afla.
4  Doamna de la miezul nopţii de Cassandra Clare

Într-o lume tainică, unde războinici pe jumătate îngeri sunt legată prin jurământ să lupte împotriva demonilor, parabatai e un cuvânt sacru.
Un parabatai e partenerul tău în luptă. Un parabatai e cel mai bun prieten al tău, dar nu au voie să se îndrăgostească.
Emma Carstairs este o războinică, un vânător de umbre, cel mai bun din generaţia sa. Ea trăieşte doar pentru a lupta. Umăr la umăr cu parabatai-ul ei, Julian Blackthorn, patrulează pe străzile din Los Angeles, unde vampirii îşi fac de cap pe Sunset Strip, iar spiritele naturii – cele mai puternice dintre creaturile supranaturale – sunt în pragul unui război deschis cu vânătorii de umbre. Când încep să apară trupurile unor oameni şi elfi omorâţi la fel cum fuseseră ucişi şi părinţii Emmei când ea era copil, este creată o alianţă nesigură...
5  Misterul gemenelor de Adi Rule
De optsprezece ani, o fată fără nume − o aripi-rosii − trăieşte ascunsă într-un pod, într-un oraş străjuit de marele vulcan Mol, în timp ce sora ei geamănă, Jey, este în ochii lumii singurul copil al familiei.Tatăl lor sperase ca faţa ascunsă va deveni în timp o fiinţă omenească normală, nu creatura monstruoasă prevestită de mitologie, aşa că îi cruţase viaţa. Numai că într-o zi cele două surori fac schimb de identităţi, iar fata fără nume este atacată în drum spre casă. Astfel, este nevoită să cheme în ajutor forţele focului şi să elibereze puterile ascunse în corpul ei şi totodată să-şi dezvăluie secretul bine păstrat. Însă când Jey dispare şi oraşul este pe cale de a fi nimicit de foc, fata aripi-rosii trebuie să-şi aleagă un nume şi un drum şi să tragă o linie între mit şi istorie, pentru a dovedi că nu este un monstru şi pentru a-şi salva sora şi oraşul.


0 comments:

Trimiteți un comentariu